onsdag 28 november 2007

Skogen



I skogen tog jag med mig Lukas, Alvin, Emma, Vera och Linnéa för att ge dem en uppgift. Jag hade packat väskan med papper, pennor i alla färger, pärmar och sittunderlag. Tillsammans fick barnen välja ett träd som de skulle rita av. Först pratade vi om träd, om de är stora eller små, barrträd eller lövträd, färger mm. Valet blev en stor tall.

Lukas startade med stammen och trädkronan. Sen grenarna och till sist de stora rötterna (under marken).
Alvin valde noga färg på pennorna, och ritade en grov stam med kala grenar längst ner. Han lärde sen sina kompisar att toppen på tallen heter "krona", och den ritade han sist. Många detaljer och noga färgval.
Vera granskade trädet noga och ritade först en tjock brun trädstam. Hon fortsatte med barrlösa grenar längst ner på trädet, och sen en stor grön trädkrona. Till sist ritade hon även en sten intill trädet.

Emma började först med att rita ett grönt träd. Hon fortsatte sen med träd i olika färger bredvid. Det var träd utan löv och barr, och när solen lyste på dem tyckte hon de såg ut så.
Linnéa valde snabbt en svart penna och ritade en stam. Jag fotade sen en härlig bildserie där man ser hur trädet "växer" fram. Linnéa blev överlycklig när hon såg att hon själv hade ritat ett träd!

På eftermiddagen i lokalen gjorde vi en härlig musikhatt. Barnen fick rabbla upp alla sånger de kan, så skrev jag titlarna på små papperslappar i olika färger. Det blev måååånga lappar... Sen plastade vi in dem i lamineringsmaskinen, klippte ut dem och la dem i vår magiska hatt... Sen hade vi en jättemysig musikstund där alla var delaktiga, både i att dra lappar och sjunga!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ni är så fina! Men Jo, skriv oftare. Moster vill veta vad som händer i världens finaste flickors liv.