onsdag 24 oktober 2007

Måndag 22 oktober

Ny vecka igen... 22 oktober... Inte klokt så fort veckorna går...
Känner mig mer energisk än vanligt. Vi har gjort iordning på tomten i helgen och klippt ner våra GIGANTISKA äppelträd, vilket resulterade i en tomt som känns dubbelt så stor och som gjord för lek... Det ena trädet visade sig vara illa däran, och trädbeskäraren föreslog att vi skulle ta bort det. Men med alla låga grenar är det ju ett perfekt lek- och klätterträd! Så det beskars ordentligt och bara de grova grenarna är kvar och voila... Med gungor, ringar och rep har vi världens roligaste träd!
På fm kom Elisabeth och hennes barn hem till oss och det var kö (!) vid trädet... Alla ville prova att klättra! Pippi och Ronja (kaninerna) har ju också en viss dragningskraft, och de fick komma ut och gå i koppel. Vilda vill gärna hålla och mysa hela tiden (vilket kaninerna snällt fick finna sig i :-)) så jag tror jag vet vad hon önskar sig i 4-års present Johanna...

I en hörna satt Frida och Linnéa plötsligt böjd över något som verkade mycket intressant... En död mus. Vi ordnade begravning och helt spontant började Linnéa sjunga "Lilla mus, lilla mus, lilla söta musen. Hon är död, hon är död"... Så fint för lilla musen.

På eftermiddagen när småtjejerna sov gick Isabelle, Emma, Lukas och jag ut för att göra en "Inte nudda marken bana", Lukas har byggt en på landet tidigare så han var byggnadschef. Vi samlade stenar, plankor mm som vi la i en bana runt lekträdet och det blev en jättefin bana där vi både hoppade, gungade och klättrade utan att nudda marken!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Johanna!! Du är helt enkel fantastisk, som en av "dina" föräldrar så kommer jag med glädje att även följa era förehavanden på denna fina sida!
Ett stort TACK du fantastiska dagmamma, hoppas du "smittar" fler med din inspiration.

Kram/En mycket nöjd förälder