måndag 29 oktober 2007

Besök av Trollmor Kloka

Vi har pratat om trollen i vår Trollskog fram och tillbaka länge, och nu tyckte jag att det var dags att ett snällt Troll skulle få visa upp sig lite...
Trollet Kloka bor i skogen bakom parkleken Ådalen, och just den här dagen var hon ute och letade efter Bergatrollets guld som hon så oturligt råkat tappa bort. När barnen kommer upp i skogen sitter Kloka på en sten och kokar en trolldryck i en stor kittel.. Hon ser gammal ut med vit hy, en vårta på nästan, svart krulligt hår, svans och stora guldringar i öronen och runt halsen.
Kloka blir lite rädd för alla barnen och gömmer sig bakom en buske. Barnen vågar sig fram och tittar på den läskiga röda trolldrycken. När de lyfter på locket är det fullt med spinglar och löv. -Fy vad äckligt, tycker de flesta...
Plötsligt vinkar Kloka till Elisabeth att hon ska komma närmare, och hon lämnar fram en lapp där hon ber barnen hjälpa henne att hitta guldet som hon tappat bort, annars får hon inte komma hem igen. Barnen hjälper glatt till, aningen avvaktande, Kloka är ju lite läskig. Guldet hittas och som tack för hjälpen får barnen en stor korg med kanelbullar och pepparkakor (och den läskiga trolldrycken smakade nästan på samma sätt som vanlig jordgubbssaft...). Även de som var lite rädda blev glada och sa att hon var ett riktigt snällt troll.
Så tänk vilken tur vi hade att Kloka var i skogen just den här dagen. Synd bara att jag själv inte var där, jag hade gärna velat se ett riktigt gammalt troll :-)

Inga kommentarer: